Nachos - ostra przekąska z kuchni Tex-Mex
Chipsy kukurydziane i dipy smakują nie tylko w kinie
Nachos to idealna przekąska. Solone chipsy z mąki kukurydzianej to specjalność kuchni meksykańskiej. Pierwotnie były robione z tortilli, którą krojono w trójkąty i smażono na głębokim tłuszczu. Dodatkową porcję przyjemności zapewnia ciepły dip serowy lub orzeźwiający dip śmietanowy, salsa lub guacamole. Kto lubi pikantne smaki dodaje do swoich nachosów papryczki Jalapeño.
Nachosy i dipy: hardware i software
Nachos cieszą się dużym zainteresowaniem w kinie lub w wideotece, na stacji benzynowej, w sklepach z napojami i supermarketach lub w gastronomii. PCO Group oferuje rozwiązania szyte na miarę dla wszystkich potrzeb klientów. Asortyment nachos składa się z surowców nachos, takich jak nachosy, różne dipy i papryczki jalapeño w różnych porcjach i ilościach, a także pakietów nachos z dipami. „Software” pochodzi głównie od marek Hombre i Ricos. „Hardware” obejmuje opakowania na nachosy, takie jak tacki na nachosy i dipy, a także wyposażenie do nachosów. Oferta obejmuje różne podgrzewacze do nachosów i dozowniki do dipów, a także mobilne lady do nachosów. Materiały reklamowe, takie jak plakaty i stojaki pomagają w pobudzeniu apetytu.
Nachosy i ich wynalazaca Ignacio
Nachosy pochodzą z kuchni Tex-Mex i są popularne na całym świecie. W Meksyku chipsy kukurydziane są spożywane jako przystawka lub przekąska i są serwowane nie tylko z dipami, ale również z mięsem mielonym lub daniami z kurczaka. Nacho jest pierwotnie meksykańskim pseudonimem Ignacio i odnosi się do „wynalazcy” popularnej przekąski kukurydzianej. Rzekomą historię powstania nachos można przeczytać w książce kucharskiej „A Taste of Texas” wydanej w 1949 roku: Kucharza restauracji, w której Ignacio Anaya pracował jako kelner, jednego wieczoru nie można było znaleźć. W potrzebie Anaya sam wszedł do kuchni i przygotował improwizowane danie z dostępnego jedzenia: Tostadas (smażone tortille) zapiekane z serem z dodatkiem papryczek jalapeño. Najwyraźniej zasmakowało to gościom na tyle, że danie to znalazło się w menu restauracji jako „Nachos Especiales” i od tamtej pory rozpoczęło swój sukces na całym świecie.